Τι ύψος έχουν οι σήραγγες του ορυχείου;

0


Το μπροστινό μέρος του εξοπλισμού έχει μια σειρά από τρυπάνια από χάλυβα βολφραμίου πλάτους περίπου 10 πόδια που σκάβουν στο κάρβουνο και το βράχο δημιουργώντας μια «σήραγγα» πλάτους περίπου 10 πόδια και οπουδήποτε από 31″ έως 54″ ύψος ανάλογα με το ύψος της ραφής άνθρακα (η ραφή στην οποία βρισκόμασταν ήταν κατά μέσο όρο περίπου 44″ ύψος).

Ποιο είναι το μέσο ύψος ενός ανθρακωρυχείου;

μέσο ύψος ραφής άνθρακα σύμφωνα με τις ακόλουθες κατηγορίες: χαμηλό (<42″), μεσαίο (43″-60″) και υψηλό (≥61″). Τα ποσοστά τραυματισμών τόσο για τις μη θανατηφόρες ημέρες που χάθηκαν όσο και για τις περιπτώσεις θανάτου εξετάστηκαν με βάση το ύψος της ραφής και τον κύριο τύπο περιστατικών τραυματισμού.

Πόσο βαθιά είναι το ορυχείο στον κόσμο σε πόδια;

Αυτή η λίστα με τα βαθύτερα ορυχεία περιλαμβάνει επιχειρησιακά και μη ορυχεία που είναι τουλάχιστον 2.212 m (7.257 πόδια), που είναι το βάθος του σπηλαίου Veryovkina, του βαθύτερου γνωστού φυσικού σπηλαίου στον κόσμο.

Ποια είναι η μεγαλύτερη σήραγγα ορυχείων στον κόσμο;

Μέρος της κρατικής εταιρείας Codelco, 55 χιλιόμετρα ανατολικά της Rancagua, το El Teniente είναι το μεγαλύτερο υπόγειο ορυχείο στον κόσμο. Τα περισσότερα από 2.400 χιλιόμετρα τούνελ του αποδίδουν περισσότερους από 400.000 μετρικούς τόνους εξευγενισμένου χαλκού ετησίως.

Πόσο βάθος είναι το βαθύτερο υπόγειο ορυχείο;

Το χρυσωρυχείο Mponeng («κοίτα με» στο Sotho), το οποίο λειτουργεί από το 1986, βρίσκεται νοτιοδυτικά του Γιοχάνεσμπουργκ, στη Νότια Αφρική. Το Mponeng κατέχει αυτήν τη στιγμή ρεκόρ ως το βαθύτερο ορυχείο χρυσού στον κόσμο και το βαθύτερο ορυχείο στον κόσμο, με βάθη που φτάνουν πάνω από 4,0 km κάτω από την επιφάνεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.